Ir al contenido principal

Tempo de Magosto

RECEITA DO MARRÓN GLACÉ

Estamos na época das castañas e és o momento idóneo para realizar algún que outro postre con elas. O marrón glacé é un rico postre que dará á tua mesa un toque de distinción.

Os ingredientes

½ kilo de castañas, 400 gramos de azucre, 1 vaina de vainilla o 2 culleres de azucre vainillado.

A preparación

Fai un pequeno corte nas castañas e ponas nunha ola con auga quente escaldándoas uns 10 minutos. Pela as castañas quitándolles tamén a pel fina que as recubre con moito coidado para que non se rompan. Cóceas nun litro de auga hasta que estean tenras.

Mentres tanto, prepara un almíbar con ¾ litro de auga, o azucre e a vainilla nunha ola e coce este preparado durante 15 minutos a medio fogo. Engade as castañas e baixa o fogo, déixao cocer 15 minutos mais. Saca a ola do fogo e deixa repousar as castañas durante un día enteiro.

Forra a bandexa do forno con papel especial e dispón as castañas sobre él. Forneaas durante 20 minutos a unha temperatura de 125 grados hasta que vexas que están ben secas e seguidamente déixaas enfriar. Disponas en capsulitas de papel e xa as podes servir

Comentarios

Entradas populares de este blog

Novidades da biblioteca inclusiva

Podedes consultar as novidades da Reibonteca nesta publicación. Se queredes, tamén podedes descargala.

Open publication - Free publishing

Xosé Ballesteros coas Familias Lectoras

No mes de marzo teremos un encontro esperado con Xosé Ballesteros para as nosas Familias Lectoras.

Editor, co-fundador de KALANDRAKA, escritor, tradutor e contador.

Publicou, entre outras obras, a novela "Talego" (Xerais, Premio García Barros) e Imaxina animais a partir das ilustracións de Juan Vidaurre.

Adaptador de libros tan celebrados como Tío Lobo, O coelliño branco, O traxe novo do rei, Os tres osos, Os sete cabritos e As pescadoras. Creador dos Gordibolas dos que se publicaron dous volumes.

Neste vídeo podedes ver unha entrevista con Xosé Ballesteros.