CEIP Reibón (Moaña)

27/10/11

Tempo de Magosto

RECEITA DO MARRÓN GLACÉ

Estamos na época das castañas e és o momento idóneo para realizar algún que outro postre con elas. O marrón glacé é un rico postre que dará á tua mesa un toque de distinción.

Os ingredientes

½ kilo de castañas, 400 gramos de azucre, 1 vaina de vainilla o 2 culleres de azucre vainillado.

A preparación

Fai un pequeno corte nas castañas e ponas nunha ola con auga quente escaldándoas uns 10 minutos. Pela as castañas quitándolles tamén a pel fina que as recubre con moito coidado para que non se rompan. Cóceas nun litro de auga hasta que estean tenras.

Mentres tanto, prepara un almíbar con ¾ litro de auga, o azucre e a vainilla nunha ola e coce este preparado durante 15 minutos a medio fogo. Engade as castañas e baixa o fogo, déixao cocer 15 minutos mais. Saca a ola do fogo e deixa repousar as castañas durante un día enteiro.

Forra a bandexa do forno con papel especial e dispón as castañas sobre él. Forneaas durante 20 minutos a unha temperatura de 125 grados hasta que vexas que están ben secas e seguidamente déixaas enfriar. Disponas en capsulitas de papel e xa as podes servir

No hay comentarios:

Publicar un comentario

O máis visto

Arquivo do blog

CEIP Reibón (Moaña)

Home PageNav Display

Ads

Related Posts Display

Item Post Navigation Display

Technology

Featured Posts

statistics

Blogs interesantes

Subscribe

Blog da Reibonteca

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Ad Home

Search

Tab-menu

Random Posts

Author Info (Documentation Required)

Recent Posts

Header Ads

Etiquetas

Seguidores

Redes sociais

Bibliotecas escolares de Galicia

Bibliotecas escolares de Galicia
Blog

Advertising

Advertising

Slider (Add Label Name Here!) (Documentation Required)

Blogger templates

Contact us

Nombre

Correo electrónico *

Mensaje *

Blogger templates

Facebook

BTemplates.com

Pages - Menu

Pages - Menu

Popular Posts

Popular

Copyright © REIBONTECA | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com