Ir al contenido principal

Tempo de Magosto

RECEITA DO MARRÓN GLACÉ

Estamos na época das castañas e és o momento idóneo para realizar algún que outro postre con elas. O marrón glacé é un rico postre que dará á tua mesa un toque de distinción.

Os ingredientes

½ kilo de castañas, 400 gramos de azucre, 1 vaina de vainilla o 2 culleres de azucre vainillado.

A preparación

Fai un pequeno corte nas castañas e ponas nunha ola con auga quente escaldándoas uns 10 minutos. Pela as castañas quitándolles tamén a pel fina que as recubre con moito coidado para que non se rompan. Cóceas nun litro de auga hasta que estean tenras.

Mentres tanto, prepara un almíbar con ¾ litro de auga, o azucre e a vainilla nunha ola e coce este preparado durante 15 minutos a medio fogo. Engade as castañas e baixa o fogo, déixao cocer 15 minutos mais. Saca a ola do fogo e deixa repousar as castañas durante un día enteiro.

Forra a bandexa do forno con papel especial e dispón as castañas sobre él. Forneaas durante 20 minutos a unha temperatura de 125 grados hasta que vexas que están ben secas e seguidamente déixaas enfriar. Disponas en capsulitas de papel e xa as podes servir

Comentarios

Entradas populares de este blog

Novidades da biblioteca inclusiva

Podedes consultar as novidades da Reibonteca nesta publicación. Se queredes, tamén podedes descargala.

Open publication - Free publishing

Audioconto. Un vampiro con problemas I

Hai familias que teñen ideas marabillosas e esta é unha delas. Este audioconto que Lucía e os seus pais fixeron na casa, paréceme tan bonito que sería unha pena que non o compartisemos neste blog da nosa biblioteca.
Aquí vos queda a primeira parte:




Lectura en voz alta

O Mes dos libros chegou cunha novidade ao noso centro, o CERTAME DE LECTURA EN VOZ ALTA. Aquí podedes ver algunhas das cousas que fixeron e as súas opinións. Queda outra parte que publicaremos dentro duns días coa montaxe do acto dos máis pequenos.